Huren bij Lyceum

Heeft u interesse?

Momenteel zijn al onze woningen succesvol verhuurd. Heeft u interesse? Laat het ons dan weten door een e-mail te sturen naar huren@bridgesre.nl, met daarin de volgende gegevens:

  • Uw naam;
  • Uw contactgegevens;
  • Huurbudget; en
  • Het type woning dat uw voorkeur heeft (studio, appartement of maisonnette).

Wij nemen contact met u op wanneer er een woning beschikbaar komt.

Geen zorgen, uw gegevens zijn bij ons in goede handen. In onze privacyverklaring staat wat wij doen om de veiligheid van uw persoonlijke informatie te waarborgen.

Huurvoorwaarden

Houdt u ook zo van details? Hieronder leest u alle informatie over de opzegtermijn, waarborgsom en inkomenseisen bij Lyceum.

Opzegtermijn
Na het verstrijken van het eerste jaar is het mogelijk om de huurovereenkomst op te zeggen.
De opzegtermijn van de huurovereenkomst bedraagt twee maanden.

Waarborgsom
Wij vragen u als bewoner om een waarborgsom te betalen voor, of uiterlijk op, de ingangsdatum van de huurovereenkomst. De waarborgsom is gelijk aan twee maanden huur en servicekosten.

Inkomen
Werkt u in loondienst?
Wanneer u alleen huurt, vragen wij om een gemiddeld bruto maandinkomen (inclusief vakantiegeld en toeslagen) van minimaal drie keer de kale maandhuur. Huurt u samen? Dan zijn dezelfde voorwaarden van toepassing op uw gezamenlijk gemiddeld bruto maandinkomen. Het inkomen van degene die het minste verdient, moet gelijk zijn aan minimaal 1,5 keer de kale maandhuur. Voor Lyceum is dit minimaal € 2.137,50 (uitgaande van 1,5 x de huurprijs voor een studio van € 1.425,-)

Voorbeeld 1 – alleen huren

Stel, Tessa heeft haar droomstudio gevonden bij Lyceum. De huur is € 1.425,- per maand. Tessa verdient € 5.000,- bruto per maand. Zij rekent uit dat ze 3 x € 1.425 = € 4.275,- nodig heeft om aan de huurvoorwaarden te voldoen. Tessa kan zich dus gerust inschrijven.

Voorbeeld 2 – samen huren

Bas en Julia gaan samenwonen bij Lyceum. Zij hebben een maisonnette gevonden met een maandhuur van € 1.650,-. Zij weten dat hun gezamenlijk gemiddeld bruto maandinkomen minimaal € 4.950,- (3 x € 1.650,-) moet zijn. Bas heeft het laagste inkomen van het stel. Hij weet dat hij voor deze woning tenminste € 2.475,- (1,5 x € 1.650,-) bruto per maand moet verdienen om bij Lyceum te kunnen wonen.

Heeft u een eigen bedrijf?
Aan ondernemers vragen wij een gemiddeld bruto jaarinkomen van minimaal drie keer de kale jaarhuur. Uw bruto jaarinkomen berekent u door het gemiddelde uit te rekenen van de nettowinst in de afgelopen drie jaar. De nettowinst is de omzet uit de zaak min de bedrijfslasten.

Voorbeeld 3 – huren als ondernemer

Wendy heeft een eigen kledingwinkel in Utrecht. Zij heeft een appartement gevonden bij Lyceum van € 1.850,- per maand. Zij berekent dat de jaarhuur 12 x € 1.850,- = € 22.200,- bedraagt. Wendy’s gemiddeld bruto jaarinkomen van de afgelopen drie jaar is € 90.000,-. Komt dat even goed uit! Dat is meer dan het minimale bedrag van € 66.600,-.

Bent u gepensioneerd?
Dan gelden voor u dezelfde richtlijnen als voor bewoners in loondienst. Wij weten dat u als gepensioneerde minder belasting betaalt over uw inkomen dan iemand in loondienst. Daarom mag u het bruto maandinkomen (AOW en pensioen(en)) vermenigvuldigen met 1,3. Dat bedrag houden wij aan als richtlijn.

Voorbeeld 4 – Huren als gepensioneerde
Hans is recent met pensioen gegaan. In Lyceum wil hij genieten van zijn oude dag. Hans’ bruto maandinkomen uit AOW en pensioen(en) bedraagt € 5.000,- per maand. Dit bedrag vermenigvuldigt hij met 1,3. Hans berekent dat € 6.500,- voldoende is om het appartement van € 1.850,- te huren (€ 6.500 / 3 = € 2.167,-). Net als iemand in loondienst moet zijn gemiddeld bruto maandinkomen minimaal gelijk zijn aan drie keer de kale maandhuur.

Heeft u eigen vermogen?
Voldoet u net niet aan de bovengenoemde richtlijnen, maar heeft u wel eigen vermogen? 10% van uw eigen vermogen kan opgeteld worden bij het bruto jaarinkomen. Wij hanteren een minimum van € 15.000,-.